des prindere

caut o ultima potriveala. o chichita imi scapa mereu, ceva aluneca, imi scapa printre degete ca un peste proaspta scos din apa. lucrurile refuza sa se imbine, dintii aluneca, refuza sa insface. prind mereu cu coada ochiului o ultima licarire inainte ca usa sa se inchida, beau un ultim strop de apa inainte de a ma trezi cu ochii in fereastra, setea se prelungeste in afara, ma prind si ma desprind in acelasi timp.

plamanii s-au aplatizat ca plantele puse la presat intre foile cartilor nefolosite. refuza sa insface aerul; si totusi nu asfixiere e ceea ce simt ci liniste, in urma efortului nu simt oboseala ci implinire. ca si cand.

legaturile se dizolva vazand cu ochii, se topesc sub acidul sulfuric al timpului si totusi stiu bine ca ele nu pot fi dezlegate, doar taiate, doar dizolvate. acidul topeste invelis dupa invelis, coaja dupa coaja, sapa adanc spre miez, topeste haine si piele si carne : spre os, tot inainte spre os! si dincolo de os, maduva calda si dupa aia nimicul in forma literei o sau a cifrei 0 sau poate a literei o sau a cifrei o rasucita precum un covrig din coca moale, ca un 8 intors. si tot asa. si toate usile si colturile mute datatoare de paranoia – toate colturile ar trebui rotunjite cu de-a sila, toti mestecenii ar trebui inveliti in mantii peste noapte ca sa nu mai lumineze asa.

periplul esential al palmei catre pumn, al lichidului catre forma, jumatate de rasuflare langa jumatate de rasuflare.

~ de freefortree pe noiembrie 4, 2010.

6 răspunsuri to “des prindere”

  1. ea este o maaaare chiţibuşară, întrucât … şi tot timpul crede că îi scapă detalii, imagini şi trăiri, deşi NU este aşa. Dimpotrivă, ea savurează TOTUL din jur, trăieşte şi se scufundă în materie aşa cum nimeni altcineva nu o poate face …

  2. chitibusara este, intrucat! place! 🙂

    dar de scapat, ii scapa, fir-ar. desi se straduieste sa rontaie Totul de-i merg fulgii.

  3. eu am deschis textul ăsta demult, de când l-ai postat. şi tot stau aşa… am ajuns la concluzia că e un loc unde se poate veni la pescuit, mai ales dacă nu-ţi doreşti să prinzi peşte. eu asta ma prins.

  4. imi pare rau ca raspund asa de tarziu, nu am avut acces la net pana de curand.

    ce sa spun…eu as vrea tare mult si m-as bucura sa fie asa.

  5. aaa păi nu ne grăbim deloc 🙂

  6. ma bucur mult. eu cam da, ar trebui sa invat sa nu mai, chiar asa. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: