Bulgaria, asa cum mi se ofera (7)

si gata. adica, nici pe departe gata, ca tare zglobiu si stralucitor si linistit mi-a fost sufletul pe-acolo. cer alb de stele, ca noaptea era o bezna de iti bagai degetele in ochi, mai rau (bine) ca pe Ceahlau, nu alta. nici un strop de electricitate, nici un strop de muzica, nimic, nimic. cer urias, mare, tone de lemne fix in spatele corturilor, beat sa fii, in patru labe si tot te inapoiai cu bratele incarcate. cand intorceai ochii spre dreapta, spre nicaieri, nu vedeai decat focuri. douazeci, treizeci de focuri. care timide, care pieptoase, care arogante, care domoale, care asa si pe dincolo.

si ziua, umbrar (improvizat, normal, si absolut unic, la fel ca toate celelalte zece mii de pe plaja) cu pasari care se dau pe topogan si zambesc hatru. scoici smulse de pe stanci si lasate sa moara delicios in ceaun. scufundari. scufundari. scufundari. apa in care mureai fericit. soparle cat unghia, adapostindu-se la umbra cortului. aratari luminoase, nocturne, nu mai mari decat o falanga, pulsand miraculos deasupra noastra. si Luna. si cam atat.

~ de freefortree pe august 18, 2010.

4 răspunsuri to “Bulgaria, asa cum mi se ofera (7)”

  1. ce microcosmos. tare mi-au plăcut focurile pieptoase şi şopârlele cât unghia.

  2. tare ma bucur. cred ca te-ar fi incantat- un caus de cosmos.
    pai daca asa erau? 🙂 eu chiar ma tem ca n-am fost in stare sa le cuprind pe toate asa cum ar fi meritat.

  3. daa, şi eu cred că mi-ar fi plăcut aşam. doar că astea-s scene desprinse din locul respectiv de un ochi anume şi ca să ajung printre ele mi-ar trebui exact văzul tău. mă ştiu foarte iscusită la găsit de nod în papură, aşa că mă gândesc că numai în condiţiile astea m-ar fi încântat. sau cine ştie. 🙂 oricum, unele locuri sunt mai bune de citit. altele sunt imposibil de citit. şi tot aşam. 🙂

  4. şi mie îmi este dor de acele locuri şi de omul cu care am trăit clipe minunate …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: